Heej bloggertjes,
In deze blog ga ik al mijn e-learningactiviteiten (proberen) plaatsen die ik in mijn 3e jaar zal uitproberen.
Alles wat we in de les 3 OMI gezien hebben, zal ik dus hier proberen te plaatsen.
In deze les moesten we iets in elkaar boksen waarbij we leerstof in verwikkeld hadden.
Ik en Jens besloten om iets te maken voor het BSO-project. Op het einde van die dag gaan we samen met de leerlingen een blog maken waarop al de foto's van die dag komen. Daarom hebben we een filmpje gemaakt waarin gedemonstreerd wordt hoe ze een bericht moeten plaatsen in een blog. Het filmpje staat nog op de computer van de school (hoop ik)..
Hierna moesten we een slideshow maken met muziek enzovoort--> Dit was wel een gemakkelijk opdrachtje en handig om te gebruiken.
Captivate heb ik nog zeker niet volledig in mijn macht, maar hopelijk komt dit nog..
Deze naam klonk me als een moeilijk woord in de oren. Eenvoudige woordverklaring = Stap voor stap in een filmpje laten zien welke handelingen je moet uitvoeren om tot het doel te komen dat je wilt bereiken. Deskundige uitleg = Het is een softwareoplossing om op een eenvoudige manier beeldschermactiviteiten vast te leggen, om softwaredemonstraties te maken en om interactieve simulaties te ontwikkelen.
Ok we kregen een paar voorbeeldjes te zien en dan was het aan ons om een filmpje in elkaar te steken. Probleem 1: Hoe krijg ik alles wat ik moet hebben binnen het rode recordingschermpje??
--> Met vallen en opstaan ging dat al redelijk.. Toch vond ik het allemaal maar redelijk moeilijk gaan, maar de computer doet niet altijd hetgeen ik hem opdraag.
Het is een zeer nuttig programma om te gebruiken tijdens de lessen BZL. Leerlingen zullen veel gemotiveerder zijn om eraan te beginnen, maar toch denk ik dat het programma de leerkracht niet volledig kan wegcijferen. Leerlingen hebben nood aan de uitleg van de leerkracht en sommige zullen liever een leerkracht hebben i.p.v. een filmpje
Sinterklaas heeft vandaag een nieuw geschenkje voor ons en het is:
Meneer Van der Eedt met een lesje over Exe-learning. Met "eXe" kun je eenvoudig een leerpad aanmaken waar leerlingen langs gaan om allerlei zaken aan te leren. Je maakt als het ware een kleine website aan waarin de leerlingen allerlei oefeningen kunnen maken, leerstof kunnen herhalen, video's bekijken... Mogelijkheden voor oefeningen: - Een activiteit plaatsen - Doelstellingen vermelden - Meerkeuzevragen opstellen - Waar/onwaar-vragen - Wiki - RSS
Met eXe kan je ook embedded media invoegen. Conclusie: eXe-learning is een verrijking voor de leerkracht Wil je aan BZL doen, dan is eXe een perfecte manier om het aan te leren. De motivatie van de leerlingen zal de hoogte inschieten als hun voorbeeld (leerkracht) met zo'n moderne toestanden aan zal komen waaien. Wil je zelf aan de slag met eXe? Surf dan zonder surfplank naar http://exelearning.org
Ook wij komen als team wel eens in de Nederlandse krant: Vrijdag 2 november 2007 - VROUWENVOETBAL - Het vrouwenteam van Hulsterloo speelt een vooraanstaande rol in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Opmerkelijk, omdat de verwachtingen vooraf niet al te hooggespannen waren.
Daarnaast was de competitiestart allerminst veelbelovend. Althans, het resultaat was er niet naar om met hoge verwachtingen het competitieverloop tegemoet te zien. Na die eerste nederlaag tegen Rimboe leverde Hulsterloo geen punt meer in en voert samen met de genoemde ploeg uit de Wouwse Plantage afgetekend het klassement aan.
Ondanks die verrassend gunstige ontwikkeling blijven ze in grensdorp met beide voetjes op de grond.
Trainer-coach Peter Bleyenberg is de eerste die al te veel optimisme de kop in drukt. "We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd leven. We hebben een leuke ploeg die zonder meer voor plaats één of twee in aanmerking komt. Maar om nu te zeggen dat we even het kampioenschap pakken gaat me net iets te ver. Ik weet wel dat die ambitie leeft bij verschillende speelsters. Op zich een heel gezond streven. Dat verwachtingspatroon is ook ergens op gebaseerd. Met name op de eerste wedstrijd van de competitie tegen Rimboe. We verloren toen wel met 2-0, maar we waren gewoon beter. Dat duel hadden we gezien het aantal doelkansen eigenlijk afgetekend moeten winnen. Maar juist in die wedstrijd liep het niet. Daarna hebben we de draad goed opgepakt en wonnen we acht duels op rij." Vorig jaar bewoog Hulsterloo zich nog een beetje in de marge van de vijfde klasse.
Peter Bleyenberg is samen met trainer Stefano De Vos de stille kracht achter dit succes. Zijn weten wel waarom het nu beter gaat.
Peter Bleyenberg: "Er zijn enkele speelsters bijgekomen dit seizoen. Belangrijke speelsters ook. Eén daarvan is Jessy De Vos, de zus van Stefano. Zij heeft enkele jaren terug nog op landelijk niveau gespeeld in België. In het begin was het even wennen voor haar. Nu ze haar draai echter gevonden heeft behoort ze wekelijks tot de uitblinkers. Maar ook een speelster als Penny van Dorsselaer maakt indruk. Het zou echter verkeerd zijn om het succes alleen aan hen toe te wijzen. Het gehele team herbergt kwaliteit. De één is wat beter op technisch gebied en een ander is van grote waarde op basis van inzet. Dat geeft aan dat we een prima mix van kwaliteit hebben. Op basis van dat gegeven zou promotie welkom zijn. Dan spelen we in een klasse waarin we naar onze mening nog beter tot ons recht komen. We voeren echter de druk op de groep niet op. Lukt het niet om te promoveren, dan zal de deceptie bij ons beslist niet groot zijn."
Een team vol kampioentjes!! Jaja het is eindelijk zover.. We zijn herfstkampioen geworden in de 5e klasse van het vrouwenvoetbal!! Wjulder ein een ploegke Wjulder ein een ploegske Wjulder ein een wjeireldploegske Wjulder ein een ploegske Wjulder ein een ploegske Wjulder ein een wjeireldploegskekekeke!!
Vertaling van dit Kauters (De Kauter in Holland) mag je altijd vragen!!
Als je je inschrijft op een RSS nieuwsfeed van een website, moet je niet langer de hele website afzoeken naar wijzigingen, maar krijg je volledig geautomatiseerd een overzichtje van de laatste aanpassingen. Watch this movie and you will understand it:
Volgende les OMI: Wiki! Wat is dat??? Geen probleem.. We leggen de link gewoon met Wikipedia. "Aaaahhhhhh" Meteen begon iedereen allerlei zaken op te sommen die met Wikipedia te maken hebben. Wat is een Wiki nu eigenlijk? Lees hieronder de uitleg door een professional: Een Wiki is een webtoepassing waarom een verzameling van webtoepassing waarmee een verzameling van webpagina's kan bewerkt of aangevuld worden door al wie dat wenst, zonder dat de inhoud door deskundigen nagekeken wordt of moet geaccepteerd worden. Het is een manier om samen te werken aan webdocumenten. Vanwaar de naam 'WIKI'? --> Het werd ontwopren door Ward Cunningham en hij kwam regelmatig in Hawaï. In het Hawaïaans betekent 'WikiWiki' snel, vlug en beweeglijk. Een Wiki is ook vlug, snel en beweeglijk want je kan er op een hele snelle en makkelijke manier informatie aanpassen en afhalen.
Voordelen: - samenvoegen van kennis - vandalisme is snel weg te werken - een wiki start je snel en eenvoudig op - informatie kan op een eenvoudige manier aangepast worden zonder speciale kennis of dure programma's - ...
Enkele nadelen:- vandalen kunnen gemakkelijk je wiki boycotten en verzieken - iedereen kan auteur zijn en daarom is niet alle informatie waterdicht. - ...
Een Wiki is zeer bruikbaar in het secundair onderwijs en zal ik zeker eens uitproberen. Hieronder vindt u een filmpje waarin de Wiki nogmaals op een originele manier wordt uitgelegd.
Natuurlijk heeft Ellen Van de Perre (ik dus) ook een eigen Wiki over improvisatie aangemaakt en hieronder vind je de link: http://improvisatie.wikispaces.com/
Onze eerste les OMI was .. hoe zal ik het zeggen een stap in de moderne wereld. Vandaag gingen we het smartboard van dichterbij bekijken en ik moet zeggen--> WAUW dat wil ik ook. Ik kende het vernieuwd bord nog niet, maar we hadden het natuurlijk allemaal wel al in de klas opgemerkt. Vandaag was de dag dat we met het dure speelgoedje mochten spelen, dan toch aangebroken. Even kort uitleggen wat een Smartboard is: Een smartboard is een groot touchscreen. Je moet dus niet meer met de muis werken, maar met je vingertjes. Je kan er allerlei dingen mee doen: je kan het als een gewone computer gebruiken, je kan erop schrijven, je kan typen, je kan foto's nemen, videofilmpje maken, met een toverstift schrijven,.... Wat heb je nodig?- Smartboard - Computer - Beamer (verbinding) + veel geld!!
Meneer Van Lokeren gaf ons een korte inleiding en begon dan vrolijk op het Smartboard te tokkelen. Alles leek heel erg simpel tot op het moment dat ik mijn kunsten mocht tonen. Blijkbaar heb ik de feeling of de perfecte touch niet voor in de vingertjes. Wat we ook hebben opgemerktn, en dit is misschien het enige nadeel aan het smartboard: Wie klamme handjes heeft, heeft een klein probleempje met het touchscreen. Het Smartboard biedt dus heel veel mogelijkheden en het zo het krijtbord in de toekomst moeten vervangen.